vineri, 22 octombrie 2010

Model de plangere impotriva unui proces verbal pentru lipsa actelor

Plangerea prezinta o contestatie impotriva unui proces verbal prin care soferul cere un avertisment, pentru ca a cautat un spitalul

Onorata Instanta
VICTIMUS, petent
domiciliat in Satu Mare, Str. Victoriei, nr. 7
depun prezenta

PLANGERE IMPOTRIVA PROCESULUI-VERBAL DE CONTRAVENTIE

seria AX numarul 11111111 incheiat la data de 21.09.2005 de catre un lucrator al politiei ruitere Cluj Napoca


In fapt

La data de 21.09.2005 a trebuit sa o duc pe sotia mea de la Satu Mare la Clinica 3 din Cluj Napoca. Urgenta vizitei a fost dictata de catre problemele de sanatate ale sotiei mele care a suferit de cancer, iar medicul nostru de familie ne-a trimis urgent la Cluj Napoca pentru investigari suplimentare. Am fost trimisi la Cluj pentru ca in Satu Mare nu exista tehnologie medicala avansata care sa depisteze o eventuala revenire a cancerului. O reaparitie a cancerului ar fi dus la o noua operatie a sotiei, careia ii s-a extirpat deja un rinichi.


Am pornit cu noaptea in cap pentru a ajunge cat mai repede la Clinica 3. in Cluj pe strada Ferdinand, necunoscand circulatia orasului m-am incadrat gresit pe banda. Cand am realizat incadrarea gresita, am schimbat banda si imediat dupa intersectia am fost oprit de catre un politist care mi-a invederat ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului. Politistul nu a vrut sa asculte si sa treaca in procesul verbal obiectiunile mele, doar mi-a intins procesul verbal pentru semnare.


Obiectiunile mele cu privire la modul cum s-a intocmit procesul verbal si pe care politistul nu le-a trecut distinct in procesul verbal sunt urmatoarele:
- nu am perturbat cu nimic circulatia celorlalte autovehicule
- iar neobservarea schimbarii semaforului s-a datorat preocuparii mele de a ma orienta intr-un oras pe care nu il cunosc fiind disperat de a ajunge printre primii ca pacienti la spital pentru a nu trebuii sa asteptam mult la rand si sa o mai obosesc pe sotie inca o data in plus.


Va rog sa observati ca am savarsit fapta din culpa, nu am trecut intentionat pe rosu. Recunosc ca se poate sa fi gresit deoarece am condus tot drumul cu frica in mine gandindu-ma la ce fel de rezultate vor iesi la spital.


Fata de cel prezentate, ma rog de dumneavoastra sa schimbati sanctiunea dispusa in cadrul procesului verbal din "amenda" in "avertisment" .


In baza prevederilor de la art. 242 alin.2 C. proc. civ., va rog sa solutionati cauza in lipsa.In drept
art. 7 alin. 2 si 3, art. 16 alin. 7, art. 32 din OG 2/2001 si art. 105 din OUG 195/2002

Anexez
- copia procesului verbal de contraventie
- copia biletului de trimitere la Clinica 3 din Cluj Napoca
- copie buletin si copie certificatul de casatorieVa multumesc,
Victimus
Note de subsol
  1. 1.art. 7 alin 2 si 3 din OG 2/2001 - ?(2) Avertismentul se aplica in cazul in care fapta este de gravitate redusa. (3) Avertismentul se poate aplica si in cazul in care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune.?
    art. 16 alin. 7 din OG 2/2001: - ?In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.?
    art. 32 din OG 2/2001: - "Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens. Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia. Plangerea suspenda executarea. Plangerea persoanelor prevazute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea sau, dupa caz, masura confiscarii."
  2. 2. art.105 din OUG 195/2002: - "Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si, dupa caz, a actului prin care s-a dispus una dintre sanctiunile contraventionale complementare prevazute la art. 88 alin. (1) se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la sediul unitatii de politie din care face parte agentul constatator. Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare, de la data inregistrarii acesteia la unitatea de politie din care face parte agentul constatator. Plangerea, impreuna cu dosarul cauzei, se trimite de indata instantei de judecata pe raza careia a fost savarsita fapta. Instanta investita cu solutionarea cauzei dispune asupra legalitatii si sanctiunile contraventionale complementare administrative."Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu